Η Amazon διεκδικεί μεγαλύτερο κομμάτι της αναπτυσσόμενης βιομηχανίας υπηρεσιών cloud στην Κίνα

Η Amazon Web Services, η πλατφόρμα υπηρεσιών cloud του γίγαντα τεχνολογίας Amazon με έδρα τις ΗΠΑ, θα αυξήσει την επένδυση της στην αναπτυσσόμενη αγορά cloud computing στην Κίνα και θα επιταχύνει τα βήματά της για να προσφέρει περισσότερες υπηρεσίες cloud σε μια προσπάθεια προώθησης του ψηφιακού μετασχηματισμού και αναβάθμισης των κινεζικών επιχειρήσεων.

Το μέγεθος της αγοράς της βιομηχανίας υπολογιστών σε cloud της Κίνας είναι τεράστιο, αλλά το τμήμα παραμένει στα σπάργανα, δήλωσε ο Gu Fan, γενικός διευθυντής της στρατηγικής διαχείρισης προϊόντων και στρατηγικής μετάβασης στην αγορά στην AWS China, προσθέτοντας ότι έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην αγορά υπηρεσιών cloud της χώρας.

«Έχουμε δει ότι ορισμένες κινεζικές εταιρείες Διαδικτύου και ταχέως αναπτυσσόμενες νεοσύστατες επιχειρήσεις που ασχολούνται με την υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση και τα μέσα ενημέρωσης έχουν αυξημένες απαιτήσεις για υπηρεσίες cloud. Η AWS δεσμεύεται να βοηθήσει τις κινεζικές επιχειρήσεις να ψηφιοποιήσουν και να καινοτομήσουν τις δραστηριότητές τους, καθώς και να επιταχύνουν τον μετασχηματισμό των παραδοσιακών επιχειρήσεων.” είπε ο Gu.

Πρόσθεσε ότι ένας αυξανόμενος όμιλος εγχώριων επιχειρήσεων χρησιμοποιεί τις παγκόσμιες υπηρεσίες υποδομής και cloud της AWS για να ενισχύσει την ώθηση της παγκοσμιοποίησης και να τις κάνει πιο ευέλικτες με χαμηλότερο κόστος.

Ο Gu είπε ότι η AWS θα επιταχύνει τη δημιουργία περισσότερων υπηρεσιών cloud στην Κίνα, ώστε να καλύψει τη ζήτηση από Κινέζους πελάτες και να προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις για την κινεζική αγορά. Ξεκίνησε περισσότερες από 150 υπηρεσίες και δυνατότητες υπολογιστικού cloud στη χώρα κατά το πρώτο εξάμηνο. Επιπλέον, η εταιρεία θα βοηθήσει τις πολυεθνικές να αξιοποιήσουν την κινεζική αγορά.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, η διαδικτυακή διάσκεψη, η τηλεπικοινωνία και η έρευνα και ανάπτυξη φαρμάκων ώθησαν την επιχειρηματική ανάπτυξη της AWS, οδηγώντας περισσότερες επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες cloud και να τις κάνουν ψηφιακές», πρόσθεσε ο Gu.

Η Κινεζική Ακαδημία Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών δήλωσε ότι η δημόσια αγορά υπηρεσιών cloud στην Κίνα έφτασε τα 68,9 δις γιουάν (10,5 δις δολάρια ΗΠΑ) το 2019, αύξηση 57,6% από το 2018. Αναμένεται ότι η αγορά θα αναπτυχθεί γρήγορα τα επόμενα τρία χρόνια και θα φτάσει τα 230,7 δις γιουάν έως το 2023.

Η Κίνα είναι μία από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές γεωγραφικές περιοχές της AWS. Δημιούργησε την AWS China (Πεκίνο), που διαχειρίζεται η Beijing Sinnet Technology Co Ltd, το 2016, και την AWS China (Ningxia), που διαχειρίζεται η Ningxia Western Cloud Data Technology Co Ltd, το 2017.

Η AWS προσφέρει τώρα περισσότερες από 175 πλήρως εξοπλισμένες υπηρεσίες όπως υπολογιστές, αποθήκευση, βάσεις δεδομένων, δικτύωση, αναλυτικά στοιχεία, ρομποτική, μηχανική μάθηση και τεχνητή νοημοσύνη από 77 ζώνες εντός 24 γεωγραφικών περιοχών σε όλο τον κόσμο.

“Η AWS θέτει έναν επιθετικό ρυθμό στην παγκόσμια αγορά για καινοτομία στο cloud και παγκόσμια επέκταση. Στην Κίνα επιταχύνει επίσης τις επενδύσεις της στην περιοχή. Αυτό επιτρέπει ουσιαστικά στους κατασκευαστές επιχειρήσεων στην Κίνα να τροφοδοτούν προσαρμοστικές επιχειρήσεις σε μαζική κλίμακα”, δήλωσε Ο Τσάρλι Ντάι, κύριος αναλυτής στο Forrester, επιχειρηματική στρατηγική και οικονομική συμβουλευτική.

Δείχνει επίσης ότι η προτεραιότητα της στρατηγικής εντοπισμού είναι ζωτικής σημασίας τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους πωλητές που στοχεύουν στην αγορά της Κίνας για να επιβιώσουν από αβεβαιότητες, δήλωσε ο Dai.

Οι ευνοϊκές πολιτικές για το cloud computing προώθησαν επίσης την ταχεία ανάπτυξη του κλάδου στη χώρα. Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών εξέδωσε κατευθυντήρια γραμμή το 2018 προτείνοντας ότι έως το 2020, το cloud computing θα χρησιμοποιηθεί ευρέως στην παραγωγή, τη λειτουργία και τη διαχείριση επιχειρήσεων και θα υπάρξουν 1 εκατομμύριο περισσότερες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν cloud computing στην Κίνα.

Οι δαπάνες για υπηρεσίες παγκόσμιας υποδομής cloud το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους εξακολούθησαν να επωφελούνται από την πανδημία COVID-19. Η παγκόσμια αγορά cloud αυξήθηκε κατά 33% στα 36,5 δις δολάρια, δηλαδή 2 δις δολ. υψηλότερα από εκείνη του προηγούμενου τριμήνου, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Canalys.

Η εταιρεία συμβούλων είπε ότι η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για υπηρεσίες υποδομής cloud. Η Alibaba Cloud, ο υπολογιστής cloud του ομίλου Alibaba, αντιπροσώπευε το 46,4% της αγοράς cloud computing της Κίνας πέρυσι, ακολουθούμενη από την Tencent Cloud (18%) και την Baidu Cloud (8,8%).


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *