Η ψηφιακή οικονομία είναι σημαντική για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας

Η κινεζική ψηφιακή οικονομία έχει ενσωματωθεί πια στην πραγματική οικονομία της χώρας, καθιστώντας την έτσι τη βασική μηχανή για τη σταθεροποίηση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Στην εποχή μετά την πανδημία, η ψηφιακή οικονομία θα προσφέρει νέα ενέργεια στη προσπάθεια για βελτιστοποίηση της βιομηχανίας, την αύξηση της κατανάλωσης και την ανάπτυξη υψηλής ποιότητας, δήλωσε ο Gao Yan, πρόεδρος του Συμβουλίου της Κίνας για την Προώθηση του Διεθνούς Εμπορίου στο Φόρουμ Διευθύνων Σύμβουλος της Κίνας APEC 2020.

Πέρυσι, η ψηφιακή οικονομία της Κίνας έφτασε τα 35,8 τρις γιουάν (περίπου 5,47 τρις δολάρια), αυξάνοντας το ΑΕΠ κατά 67,7%.

Κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του τρέχοντος έτους, τα έσοδα από δραστηριότητες big data έφτασαν τα 153 δις γιουάν, αύξηση 12,5% από έτος σε έτος. Από την άλλη πλευρά, οι διαδικτυακές πωλήσεις προϊόντων αυξήθηκαν κατά 15,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ο Gao Yan τόνισε ότι η Κίνα θα συνεργαστεί με τις οικονομίες της περιοχής της Ασίας και του Ειρηνικού για να αξιοποιήσει το δυναμικό της ψηφιακής οικονομίας και να μοιράσει μερίσματα από κέρδη στον κλάδο.

Επιπλέον, ζητώντας μεγαλύτερη λογοδοσία από τους Κινέζους επιχειρηματικούς κύκλους, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εταιρείες θα αυξήσουν την παγκόσμια εμπιστοσύνη τους και θα επαναφέρουν την παγκόσμια οικονομία σε καλό δρόμο.

Αυτό θα συμβεί μέσω συγκεκριμένων δράσεων, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς, της ιεράρχησης της καινοτομίας, και της συμβολής στην καλύτερη διακυβέρνηση παγκοσμίως.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *