Αναβίωση του εξωτερικού εμπορίου του Πεκίνου

Από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους το εξωτερικό εμπόριο του Πεκίνου σημειώνει οικονομική ανάκαμψη. Σύμφωνα με το τελωνείο της πόλης, η μείωση του εξωτερικού εμπορίου του Πεκίνου μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου άλλαξε από 30% σε 17,1%.

Μόνο τον Οκτώβριο, οι εισαγωγές και οι εξαγωγές του Πεκίνου υπερέβησαν τα 184 δις γιουάν (περίπου 27,6 δις δολάρια). Ωστόσο, αυτό είναι 17,6% λιγότερο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Η μείωση ήταν κατά 20,3% χαμηλότερη από το Μάιο, με τον χαμηλότερο όγκο συναλλαγών μέχρι στιγμής να γίνεται αυτή τη χρονιά.

Ο κύριος εμπορικός εταίρος του Πεκίνου τον Οκτώβριο ήταν η Ευρωπαϊκή Ένωση με τον όγκο των εισαγωγών και των εξαγωγών να αυξάνεται κατά 30% σε ετήσια βάση φθάνοντας τα 28,59 δις γιουάν.

Ο κύκλος εργασιών των αλλοδαπών επιχειρήσεων παρέμεινε δυνατός τον Οκτώβριο, αυξάνοντας κατά 26% από έτος σε έτος και φθάνοντας τα 46,17 δις γιουάν.

Τον Οκτώβριο, οι εισαγωγές αυτοκινήτων στο Πεκίνο αυξήθηκαν κατά 71%, ενώ οι εξαγωγές κινητών τηλεφώνων, υφασμάτων και ειδών ένδυσης αυξήθηκαν κατά 33,6% και 26,6%, αντίστοιχα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *